Αρχική | Συντηρήστε την τέντα σας τον Χειμώνα

Συντηρήστε την τέντα σας τον Χειμώνα

Oι μετεωρολόγοι προέβλεψαν νέα, ισχυρή κακοκαιρία, χειμώνας είναι άλλωστε, οπότε πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη σωστή χρήση και συντήρηση των τεντών σας.

  • Αν λείψετε μέσα στον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο για σκι, π.χ. στο Λεχ (Lech) της Αυστρίας καλό θα ήταν -πριν φύγετε- να μαζέψετε την τέντα σας. Ειδικά αν η ΕΜΥ έχει προβλέψει ισχυρές χιονοπτώσεις. Έχετε γλάστρες βέβαια, αλλά αν μαζέψει πολύ χιόνι μπορεί να σκιστεί και να χάσετε και τα φυτά σας και την τέντα.
  • Αν μείνετε εδώ πάρτε το πέδιλο του σκι και σε περίπτωση μεγάλης χιονόπτωσης χτυπήστε ελαφρά την τέντα από τη μέσα πλευρά ώστε να αφαιρέσετε όσο το μεγαλύτερο περισσότερο χιόνι. Πριν το κάνετε προσέξτε μήπως από κάτω περνάει ο αγαπημένος σας γείτονας.
  • Περιττό βέβαια να σας πούμε πως θα έπρεπε ήδη να είχατε ελέγξει -πριν τους χειμερινούς μήνες- τις ραφές, τα μεταλλικά στοιχεία και τους μηχανισμούς της τέντας σας. Κάντε το τώρα έστω. Αν δείτε ότι κάτι δεν πάει καλά τηλεφωνήστε μας.
  • Μπορεί να ήταν οι προηγούμενες τρεις μέρες οι Αλκυονίδες, μπορεί και όχι. Εκμεταλλευτείτε τις ημέρες με ηλιοφάνεια και ανοίξτε τις τέντες σας να τις δει ο ήλιος να στεγνώσουν καλά. Μην τις μαζεύετε βρεγμένες θα γεμίσουν μούχλα.
  • Αν ξεκινήσουν τα μποφώρ, καλό θα είναι να μαζέψετε την τέντα σας ώστε να μην σκιστεί. Σπίτι είναι, δεν είναι ιστιοφόρο. Στην περίπτωση που την θέλετε κάτω, φροντίστε να είναι εντελώς τεντωμένη.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε, μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 210 6619558.

Περισσότερα Άρθρα