Αρχική | Συμβουλές για να αγοράσετε την κατάλληλη τέντα για το σπίτι σας

Συμβουλές για να αγοράσετε την κατάλληλη τέντα για το σπίτι σας

Οι τέντες προστατεύουν το σπίτι σας απο τον ήλιο και την βροχή, δημιουργούν σκιά για περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι, ενώ προλαμβάνουν και κάποιες διαρροές νερού. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες πληροφορίες τις οποίες πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε μία τέντα για το σπίτι σας.

Τύποι τεντών

Οι τέντες έρχονται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, αλλά γενικά υπάγονται σε δύο κατηγορίες: τις στάσιμες και τις ανασυρόμενες. Μία ανασυρόμενη τέντα είναι ιδανική για μπαλκόνια, βεράντες και παράθυρα, εκεί που θέλετε να έχετε τον έλεγχο στα καιρικά φαινόμενα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τις μαζεύετε όταν θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο, ενώ μπορείτε να τις ανοίγετε όταν έρθει η βροχή ή όταν θέλετε σκιά. Οι στάσιμες τέντες είναι κατάλληλες για εισόδους κτηρίων, για να μπορείτε πχ. στην βροχή να βρείτε τα κλειδιά σας χωρίς να βρέχεστε.

Χαρακτηριστικά τεντών

Σκεφτείτε το κλίμα που ζείτε και που θα την εγκαταστήσετε στο σπίτι σας. Επιλέξτε την τέντα σας έχοντας στο μυαλό σας τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Μέγεθος: Οι τέντες μετριούνται στο μήκος και το άνοιγμα τους. Για μήκος μετρήστε μεταξύ των στηριγμάτων τους (αν έχετε ήδη και θέλετε να την αλλάξετε), το μήκος του μπαλκονιού (αν θα το καλύπτει ολόκληρο) το μήκος του παραθύρου (αν δεν είναι σε μπαλκόνι ή βεράντα). Προσθέστε μερικά εκατοστά σε κάθε πλευρά για να έχετε περίπου το μήκος που θα χρειαστεί για την εγκατάσταση. Για το άνοιγμα (πόσο μακριά θα φτάνει απο τον τοίχο), μετρήστε στο περίπου που πρέπει να φτάνει για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα απο την τέντα σας.

Υλικά τέντας: Το ύφασμα της τέντας σας μπορεί να είναι βαμβακερό, απο αλουμίνιο, πολυεστέρα ή βινίλιο. Οι βαμβακερές είναι μία δημοφιλής επιλογή που συνήθως βάφεται για να έχει κάποιο χρώμα ή σχέδιο αλλά και για να γίνει περισσότερο αδιάβροχη. Οι τέντες απο αλουμίνιο είναι κατασκευασμένες για πολύ βροχερό καιρό και για να μας προστατεύουν απο χαλαζόπτωση και πολύ ισχυρούς ανέμους. Οι τέντες απο πολυεστέρα και βινίλιο είναι οι πιο κοινές γιατί είναι ήδη αδιάβροχες και διαθέσιμες σε μία μεγάλη γκάμα απο χρώματα και σχέδια.

Βάσεις στήριξης: Οι τέντες στηρίζονται σε έναν εξωτερικό τοίχο, στην οροφή ή σε αντιρίδες. Οι πιο μεγάλες τέντες θα χρειαστούν πιο δυνατά στηρίγματα και βάσεις για να υποστηρίξουν το βάρος του υφάσματος της τέντας. Όπου και να γίνει η εγκατάσταση να είστε σίγουροι ότι τα στηρίγματα μπορούν να κρατήσουν το βάρος της τέντας.

Διαλέξτε την τέντα με βάση το που θα γίνει η εγκατάσταση

Μπαλκόνια και βεράντες: Η θερμοκρασία στα μπαλκόνια και τις βεράντες μπορεί να είναι πολύ υψηλή το καλοκαίρι οπότε μία τέντα θα πρέπει να σας προστατεύει απο την βροχή αλλά και την λιακάδα.

Παράθυρα: Οι τέντες και γενικά τα συστήματα σκίασης στα παράθυρα, μπορούν να μειώσουν την θερμοκρασία μέσα στο χώρο σας έως και 9 βαθμούς, μειώνοντας το κόστος ψύξης του το καλοκαίρι. Μπορείτε επίσης να ελένξετε το φως που μπαίνει στο σπίτι αλλά και να τις ταιριάξετε με την διακόσμιση του χώρου.

Πόρτες και είσοδοι: Τα στέγαστρα στις πόρτες μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τα κλειδιά σας, να ελένξετε το ταχυδρομείο ή να βγάλετε την ομπρέλα σας χωρίς να σας προβληματίζουν τα καιρικά φαινόμενα. Επίσης προσφέρουν μία πινελιά διακόσμισης στην είσοδο του σπιτιού σας.

Τα συστήματα σκίασης, μπορούν να σας προστατέψουν απο την ζέστη και τον ήλιο το καλοκαίρι ή απο το νερό της βροχής και την κακοκαιρία τον χειμώνα. Αναζητήστε την κατάλληλη για το σπίτι σας, το κλίμα της περιοχής σας και την οικονομική δυνατότητα.

Καλέστε μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να σας προτείνουμε τις κατάλληλες λύσεις για το δικό σας σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.

Περισσότερα Άρθρα