Αρχική | Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου

Ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου

Η Tentagon συμμετείχε στο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου και  του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προσέφερε δωρεά €600.000 για την ενεργειακή αναβάθμιση του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου και  του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Ο Τομέας Έργων EPC – METKA της MYTILINEOS, μετά από σειρά ερευνών και μελετών επέλεξε τις πιο σύγχρονες επεμβάσεις στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα, ώστε να εξασφαλισθεί εκτός από τη συντήρηση και η μέγιστη δυνατή ενεργειακή εξοικονόμηση.

Πλέον των γενικών επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης που επιλέχθηκαν να υλοποιηθούν στο εξωτερικό κέλυφος των κτηρίων (αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων και μονώσεων οροφής γυμναστηρίου), όσο και στα ηλεκτρομηχανολογικά τους συστήματα (θέρμανση, ψύξη, φωτισμός και διαχείριση θερμού νερού), χρησιμοποιήθηκαν Συστήματα Σκίασης αιθουσών. Για το τελευταίο αυτό έργο επιλέχθηκε η εταιρία TENTAGON.

Με αυτές τις ενέργειες συνολικά, το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνεται φτάνει το 45% για το σχολείο και το 40% για το γυμναστήριο, συγκριτικά με την προηγούμενη κατάσταση!

Να προσθέσουμε τέλος πως ο Τομέας Έργων EPC – METKA συνέπραξε αφιλοκερδώς μαζί με άλλες ιδιωτικές εταιρείες στην επιχείρηση καθαρισμού οικοπέδου στο Μάτι από την επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

Περισσότερα Άρθρα